Thursday, February 5, 2015

Harga Barang.... Pedulikah Anda...?

semua orang dah tau pasal harga minyak dunia makin lame makin jatuh... harga barang..? di malaysia?? subsidi?? peduli ke korang pasal bende-bende macam ni...? kalau korang berpendapatan tinggi mungkin tak berape kesah kot... tapi bagi golongan macam aku ni? pendapatan tidak menentu..  memamg peduli sangat la bende-bende macam ni... walaupun macam nampak remeh... tapi bagi aku tak.. ape kuasa kerajaan??

ni pulak menteri dok sibuk suh boikot peniaga-peniaga yang tak turunkan harga barang.... ape nak susahkan... dulu sibuk pantau harga barang jangan kasi naik.... haa niii.. pantau lau jugak sape yang tak kasi turun lagi.. kompaun jek terus... ape guna ade kuasa tapi takot tak laksanakan undang-undang.... dah tu sibuk lak mention peniaga-peniaga ramai kaum cina..??  adehhh... come on laa... tak yah lah nak wujudkan perkauman sangat.... dah memamg ekonomi malaysia ni 70% kaum cina yang pegang... selebihnya melayu, india + acheh.... nak jugak acheh tu... agak-agak korang time raye cina nanti sume peniaga cina cuti seminggu sambut gong xi fa cai... korang tengok haru tak haru time tu.... kabut tak kabut time tu... hadooiii...

baru dua malam lepas da lame aku tak lepak dengan membe-membe... dok order la air sirap bandung.... konon tengok orang sebelah minum air warne pink bagai.. mau tak terliur tekak... sampai air bandung siap bil lagi... mak datokkk... harge die...


memang lepas ni aku order air murah -murah la.. tak pun bancuh sendiri jek... tak pun korang minum air suam jek... hahahaha... mengalahkan harga minyak ron 95... nasib nasib.... pada PBT tu tolong tolonglah pantau sikit harge barang yang tak munasabah tu... letih dah aku tengok korang buat statement budak tadika... macam tu jek penyelesaiannya... adehhhh..... kesihanilah bagi mereka mereka yang berpendapatan rendah, kerja siang malam.. pergi kerja gelap balik kerja pun gelap... pasal aku merasai kesemua keperitan ini....

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete